Rondom het Theaterplein de de Oude Vaartplaats wordt iedere zondag van het jaar de Vogelenmarkt gehouden, door iedereen vrijwel altijd Vogeltjesmarkt genoemd.

Deze zondagmarkt is onder toeristen de populairste markt van Antwerpen. De markt vindt haar oorsprong in de 16e eeuw, toen op de Meir gehandeld werd in pluimvee en kleinvee. In het jaar 1912 verhuisde de Vogeltjesmarkt naar de Oude Vaartplaats en werd de markt uitgebreid met andere artikelen zoals kleding, schoenen, lederwaren, antiek en voedsel.
Huisdieren zoals honden en katten worden op de markt zelf niet meer verkocht. Allerlei vogels zoals kippen, eenden en parkieten worden nog wel op de Vogelenmarkt verhandeld. Het aantal kramen met vogels is echter nog maar minimaal en de Vogelenmarkt is vrijwel helemaal een markt zoals je in België zoveel markten ziet.

Een ideale uitstap tijdens deze eerste lentezon. En wanneer je er toch bent breng dan ook zeker een bezoekje aan ons gezellige en rustige buitenterras.

Meer info

Tags:
Share this article

About Egon_01

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

De Keyserlei 23, 2018 Antwerpen - 03 226 34 26 - info@hulstkamp.be

Copyright © 2018 All rights reserved www.hulstkamp.be